Evo nekoliko pitanja na koja očekujemo odgovor :

 

  • Zašto smo poslednjih dana i meseci medjusobno „neuspešno“ pregovarali kad imamo obostrano uspešan, jasan i precizan ugovor ?
  • Da li pod „teškim narušavanjem etike“ mislite na vaš zahtev da se autorka i produkcija za 24 sata izjasne o značajnoj novini za sve – premeštanju najgledanijeg programa na kablovsku televiziju bez koncepcije, gledanosti i sigurne budućnosti ?
  • Da li stvarno mislite da ste za proteklih 12 godina samo vi promovisali „Utisak nedelje“, a da „Utisak“ nije promovisao vas ?
  • Da li je moguće da ste samo ulagali u „Utisak nedelje“? Koliko je B92 zaradila od „Utiska nedelje“ za ovih 12 godina.
  • Koje su to naše i Oljine izjave bile pogrdne i stvorile negativnu atmosferu? Možda ona da je stavljane pred svršen čin u petak popodne ultimatum ? A kako vi to zovete?
  • Na kraju pitanje koje nas možda i najviše zanima – ko se krije iza šifre menadžment B92?

 

Beograd, 2. oktobar 2014.

Direktor  PG Mreže

Vladimir Milić

 

——————————————–

 

Saopštenje B92 o „Utisku nedelje“

Beograd — Kompanija B92 saopštava da se pregovori sa autorkom emisije „Utisak nedelje“ Oljom Bećković i PG „Mreža“ nisu pokazali uspešnim:

„Kompanija B92 sa žaljenjem konstatuje da se napori i predlozi za poboljšanje dugogodišnje saradnje sa autorkom emisije „Utisak nedelje“ Oljom Bećković i Produkcijskom grupom „Mreža“, nisu pokazali uspešnim.

Ishod pregovora kompanije B92 o nastavku saradnje sa Oljom Bećković i PG „Mrežom“ takav je da je od strane autorke emisije „Utisak nedelje“ i produkcijske kuće došlo ne samo do odsustva razumevanja i podrške nego i do teškog narušavanja profesionalne etike izjavama datim u javnosti i optužbama za navodne ucene i ultimatume, a sa očiglednom namerom diskreditacije kompanije B92.

Rukovodstvo B92 razočarano je ponašanjem gospođe Bećković naročito ako se uzme u obzir 12 godina saradnje i vernosti, ulaganja u nju oko 2 miliona evra i značajna promocija širom B92 mreže kao i na drugim mestima.

Iz svega navedenog, zaključak koji bi mogao da se nametne je da Olja Bećković i PG „Mreža“ svoje pogrdne izjave koriste kako bi stvorili negativnu atmosferu, narušili ugled i izvršili pritisak na slobodu uređivačke politike kompanije B92, a sve u pokušaju da poboljšaju svoje pregovaračke pozicije.

Iz svega navedenog dalja saradnja kompanije B92 sa Oljom Bećković i PG „Mrežom“ predstavljaće težak izazov.“