PREGOVORI SA EU, otvaranje poglavlja 23 i 24: Iako je još neizvesno kada tačno će biti otvorena poglavlja 23 i 24, očekuje se i dalje da će to biti pre kraja ovog meseca ili možda nešto kasnije. Šta će otvaranje ovih ključnih poglavlja o vladavini zakona značiti za nastavak pristupanja EU? Hoće li doneti novu dinamiku u evropskim integracijama ili nas posle otvaranja čeka zastoj jer će se na dnevni red opet vratiti nerešena pitanja u dijalogu sa Prištinom, a Evropa će biti zaokupljena rezultatima britanskog referenduma? Iz Brisela za TV Mrežu Dusan Gajić.

SRPSKI PUT, geostrateški raskorak: Da li je Srbija i dalje na evropskom kursu – premijer Aleksandar Vučić poručuje da tu nema odstupanja. Deo javnosti nedavni susret Putina i Vučića vidi kao drugačije signale iz Moskve i Beograda, ali se i sve jači kineski uticaj mora uzeti u obzir. O spoljnopolitičkoj situaciji Srbije ove nedelje u TV Mreži kolega Rade Ranković.

DNEVNIK TV MREŽE, akademik Dušan Teodorović: Odmah po dolasku na čelo Odbora za visoko obrazovanje Srpske akademije nauka i umetnosti javno je pokrenuo temu pred kojom zatvara oči cela akademska zajednica, ali i Ministarstvo prosvete i pravosudje. O prepisanim doktoratima, kupljenim diplomama, profesorima koji potpisuju plagirane doktorate, a i sami plagiraju, u Dnevniku TV Mreže govori akademik Dušan Teodorović, naučnik međunarodne reputacije, profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu i član Evropske akademije nauka.