VELIKI TRNOVAC, najpoznatije selo na jugu Srbije: Veliki Trnovac je najveće i verovatno najpoznatije selo na jugu Srbije. Ovo etnički albansko selo koje se nalazi nedaleko od Bujanovca godinama je važilo za zatvoreno i nebezbedno mesto gde mediji, ali i policija nemaju pristupa. Naša TV ekipa koju je vodio Boban Trajković je nedavno bila u Velikom Trnovcu.

BUDUĆI NOVINARI, bivše države: Iako Jugoslavije više nema nekadašnje republike, danas nezavisne države, ostaće komšije i sarađivaće. To već rade umetnici, sve više i političari, a njihov rad i događanja u društvu pratiće budući novinari. U Novom Sadu vec treći put okupljaju se studenti novinarstva sa prostora nekada zajedničke države.

DNEVNIK MREŽE, Patrik Baz, fotoreporter: Ovog 6. juna je svečano obeleženo 6 decenija od Dana D kada su se saveznici iskrcali u Normandiju. Sa vojnicima se tada iskrcao i ratni fotograf Robert Kapa, koji je tom prilikom ispucao pet rolni filma, ali je na kraju uspeo da spasi i razvije samo 11 fotografija koji su kasnije ušle u istoriju. Nedavno je u Francuskom Institutu u Beogradu otvorena izložba Patrika Baza, fotoreportera agencije AFP koji je karijeru proveo na frontovima širom sveta. O tome kako je video rat kroz objektiv fotoaparata za dnevnik Mreže govori Patrik Baz.