недеља, јун 16. 2024.
Naslovna Osnivači

Osnivači

Lila Radonjić

Od 1974. do 1990. radila kao novinar i urednik na radiju „Studija B”. Kao urednik informativnog programa Radija i televizije „Studija B” radi do 1993, posle čega se posvećuje pisanju knjige „Naš Slučaj I i II”. U martu 1997. imenovana je za glavnog i odgovornog urednika „Studija B”. Sa grupom otpuštenih novinara iste godine osnovala je „PG Mrežu” gde je imenovana za Glavnog i odgovornog urednika. Sa mentorskim radom na Fakultetu političkih nauka u Beogradu započela je 2000. Predaje TV novinarstvo i vodi studentsku produkciju „Javna odbrana”. Član je Nezavisnog udruženja novinara Srbije. Prvi je dobitnik novinarske nagrade „Jug Grizelj” 1990. za profesionalno, nezavisno i istraživačko novinarstvo. Dobitnik je nagrade „Osvajanje slobode”. Direktor je „PG Mreže”.

mail: lila@mreza.rs

Olja Bećković

Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti, na odseku glume. Na NTV „Studio B” radi od 1991. sa autorskom emisijom „Utisak Nedelje”. Na TV Akademiji predaje intervju. Objavljivala je kolumne i intervjue u nekoliko domaćih nedeljnika. Prvi je dobitnik nagrade za doprinos demokratizaciji društva „Osvajanje slobode”, koju dodeljuje Fond „Maja Tasić Maršićević”.

mail: olja@mreza.rs

Maja Divac

Jedan od osnivača PG Mreže. Od 2005. urednik „Evroneta”. Novinarsku karijeru počela 1991. u informativnoj redakciji NTV Studio B. Leta 1993. učestvovala u „Medjunarodnom profesionalnom programu u „CNN-u”, u SAD, a tokom 1994/95. angažovana na otvaranju prve privatne TV u Bugarskoj. Urednik spoljnopolitičkog programa na BK TV od 1995 do 1997. Urednik informativnog programa TV Studija B od marta do oktobra 1997. Sa grupom kolega, otpuštenih sa Studija B, novembra 1997. osniva PG Mrežu. Iz novinarstva 2001. privremeno odlazi u diplomatiju, do 2005. na mestu Savetnika za štampu i kulturu u Ambasadi SRJ u Velikoj Britaniji. Jedan od osnivača i predavača na TV Akademiji od 2007. Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na katedri za filozofiju. Magistrirala na katedri za filozofiju na NYU (New York University), SAD. Doktorirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

mail: maja@mreza.rs

Vladimir Milić

Zamenik direktora i urednik. Radio na NTV Studio B od 1992. do 1993. kao novinar i urednik vesti, a tokom 1997. kao urednik dokumentarnog programa. Na BK TV od 1994. do 1996. uredjivao emisiju „Bez reči”. Za novinarski rad dobio nekoliko domaćih i internacionalnih nagrada. Studirao sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Rodio se 1963. i to namerno baš 3. maja na Svetski dan slobode štampe.

mail: vlada@mreza.rs

Snežana Stojadinović

Diplomirala je na Filološkom fakultetu jugoslovensku i opštu književnost. Od 1986. do 1994. radila je kao novinar na radiju „Studio B” i nezavisnoj TV „Studio B”. Bila je urednik informativne emisije Telefakt na BK TV od 1994. do 1997. Radila je kao urednik informativnog programa TV „Studio B” od marta do oktobra 1997. kada prelazi u PG Mrežu gde je suvlasnik i novinar urednik. Bila je demonstrator na predmetu TV novinarstvo na FPN 2002. i 2003. Osnivač je i predavač na TV Akademiji od 2007.

mail: snezana@mreza.rs

Dušan Gajić

Dopisnik iz Brisela za Radio Televiziju Srbije. Urednik i osnivač agencije SEETV (www.seetv-exchanges.com), koja proizvodi i distribuira TV priloge i dokumentarne filmove. Producent i autor više dokumentarnih filmova. Novinarstvom počeo da se bavi u informativnoj redakciji NTV „Studio B”. Diplomirao književnost na Beogradskom Univerzitetu.

mail: dusangajic@yahoo.com