DANI ŠLJIVE, posao za mlade: Manifestacija „Dani šljive” u Blacu poznata je ne samo u Srbiji već i u regionu i svake godine privlači mnogobrojne posetioce. Ono što je manje poznato je da se proizvodnjom šljiva, poljoprivredom i stočarstvom bavi veliki broj mladih, koji ne napuštaju svoj kraj i koji ne traže državni posao ali bi im pomoć države bila dobrodošla. Za TV Mrežu Biljana Djogić.

NELEGALNE DEPONIJE, čišćenje Srbije na putu ka EU: Da bi u dogledno vreme postala članica EU, Srbija će morati da reši problem oko 2.000 nelegalnih deponija koje su nikle širom zemlje. Jedna od obaveza biće i povećanje nivoa reciklaže otpada koje je sada značajno ispod evropskog proseka. Iako se najčešće govori o političkim uslovima vezanim za Kosovo ili za vladavinu prava, „veliko čišćenje Srbije” bi zapravo moglo da bude jedan od najvećih izazova za Srbiju na putu ka članstvu u EU u narednim godinama. Za TV Mrežu Dušan Gajić.

FILHARMONIJA, muzičari na Kosovu: O kosovskoj kulturnoj i muzičkoj sceni skoro da ne znamo ništa. Tako na primer u Prištini već 15 godina postoji orkestar Kosovske filharmonije. Šta je ovih dana na repertoaru ovog orkestra i kako je danas biti muzičar na Kosovu, za Dnevnik Mreže govore, ali i sviraju članovi Kosovske filharmonije. Za TV Mrežu Boban Trajković.