уторак, мај 30. 2023.

Da nam nije...

Naslovna Da nam nije...
Brojne narodi na ovim prostorima vekovima su živeli i danas žive zajedno. Uprkos ratovima iz devedestih godina i velikog pomeranja naroda, Srbija je i dalje zemlja sa nejvećom nacionalnom raznolikošću. Vojvodina je i dalje jedinstven primer multinacionalnosti i prepoznatljiva je kao „Evropa u malom“. Ali manjine žive u čitavoj Srbiji. Popis iz 2011. je pokazao da u Srbiji živi 21 etnička zajednica. Upoznaćemo se sa jezičkim, kultirnim, konfesionalnim i svim drugim različitostima.
video

Ukrajinci na Balkanu

S obzirom na rat koji grmi u njihovoj zemlji danas nigde nije lako biti Ukrajinac, a o tome kako žive u Srbiji govori i ova epizoda serijala "Da nam nije".
video

Udruženje Roma Novi Bečej

U novoj epizodi serijala „Da nam nije“ upoznajemo Danicu Jovanović i Vesnu Ćerimović, romske aktivistkinje iz Novog Bečeja.
video

Zrenjaninski Mađari – kod kuće je najbolje

Gošća nove epizode serijala PG Mreža “Da nam nije - autobiografija o mom narodu” je Irena Tot, glumica, lutkarka i rediteljka iz Zrenjanina.
video

Srpsko-jevrejsko pevačko društvo

U novoj emisiji TV serijala „Da nam nije“ upoznaćemo se sa muzikom Jevreja.
video

Rumuni iz Uzdina

video

Kulturno-istorijsko nasleđe vojvođanskih Švaba

Govorimo o knjizi "Švabicina unuka" u kojoj autorka Vesna Bosanac piše o životu i sudbini njene bake Ane Kesler.
video

Sremački Rusini – čuvari uspomena na stari kraj

Gost nove epizode serijala ” Da nam nije- auobiografija o mom narodu” je Vladimir Balašćak, glumac iz Sremske Mitrovice.

Najnovije