среда, јул 24. 2024.

Srbija i SAD

Naslovna Srbija i SAD
Novi TV serijal PG Mreže “Srbija i SAD” govori o istorijskim vezama Sjedinjenih Američkih Država i Srbije, kao i o saradnji dve zemlje i pomoći koju SAD pruža Srbiji u oblasti ekonomije, bezbednosti i kulture. TV serijal je proizveden 2022. godine i sastoji se od pet emisija, svaka emisija traje do 20 minuta.
video

Srbija i SAD: USAID – Pomoć američkog naroda Srbiji (II deo)

Šta za učenike OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Zrenjanina znače roboti na časovima informatike koje su dobili zahvaljujuću učešću u projektu „Srca Evrope“ USAID-a?
video

Srbija i SAD: USAID – Pomoć američkog naroda Srbiji

Na koji način USAID, u saradnji sa državnim institucijama Srbije, doprinosi unapređenju energetske efikasnosti stambenih objekata u Valjevu u okviru projekta “Bolja energija”?
video

Srbija i SAD – Program za razvoj demokratskog društva (II deo)

U okviru „Programa za razvoj demokratskog društva“, Američka ambasada u Beogradu svake godine raspisuje konkurs za projekte organizacija civilnog društva iz cele Srbije koji su usmereni na razvoj demokratije.
video

Srbija i SAD – Programi engleskog jezika

Treća epizoda iz serijala Srbija i SAD, „Programi engleskog jezika”, posvećena je programima za učenje engleskog jezika koji se realizuju uz podršku Ambasade SAD u Beogradu.
video

Srbija i SAD – Program za razvoj demokratskog društva

Druga epizoda iz serijala Srbija i SAD, „Program za razvoj demokratskog društva”, govori o aktivnostima organizacija civilnog društva usmerenih na razvoj demokratskih potencijala Srbije, koje se sprovode uz podršku Ambasade SAD u Beogradu.
video

Srbija i SAD – Program univerzitetskih saradnji

U nastavku serijala PG Mreže “Srbija i SAD” pogledajte prvu epizodu “Program univerzitetskih saradnji” koja govori o strateškom partnerstvu i saradnji Beogradskog univerziteta sa univerzitetima iz SAD.

Nastavak TV serijala PG Mreže “Srbija i SAD” od 1. aprila 2023. u 16:30...

Nove epizode serijala PG Mreže “Srbija i SAD” biće emitovane od 1. aprila 2023. svake subote u 16:30h na TV N1.
video

Ambasadorski fond – zaštita kulturnog nasleđa u Srbiji

Iz programa Ambasadorski fond SAD finansiraju projekte za očuvanje kulturnog nasleđa u više od 130 zemalja. U protekle dve decenije Srbiji je iz ovog fonda donirano više od milion evra.
video

Vojna saradnja Amerike i Srbije

Srpska i američka vojska sarađuju na nekoliko nivoa - direktno kroz zajedničke vežbe i program državnog partnerstva sa Nacionalnom gardom Ohaja, a indirektno kroz program Partnerstvo za mir
video

Američka privredna komora u Srbiji

Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) je osnovana 2001. godine sa ciljem da pomogne poboljšanje poslovnog ambijenta u Srbiji.

Najnovije