четвртак, јул 25. 2024.

Američki programi razmene

Naslovna Američki programi razmene
TV serijal „Američki programi razmene“ sastoji se od osam desetominutnih epizoda koje govore o značaju američkih programa razmene za građane Srbije i SAD. U emisijama su predstavljeni najznačajniji američki programi razmene kao što su čuveni program Fulbright, zatim Hubert Humphrey, International Visitors Leadership program (IVLP), FLEX (program razmene za srednjoškolce), UGRAD (program razmene za studente) i Open World (program profesionalne razmene).
video

Flex i Global Undergraduate

U okviru američkog programa razmene za srednjoškolce – Flex, svake godine u SAD ode skoro pedeset srednjoškolaca iz Srbije.
video

Otvoreni svet

Učesnici programa „Otvoreni Svet“ bili su i Stefan Stević, Slavko Todorović i Violeta Jovanović. Šta su imali prilike da vide i da saznaju tokom boravka u SAD?
video

Hjubert Hamfri program

Program je osnovan 1978. u čast američkog političara Hjuberta Hamfrija, borca za građanska i radničkih prava i zagovornika međunarodne saradnje.
video

Međunarodni program profesionalnih razmena – IVLP“

Kako su svoja iskustva i znanja stečena u SAD primenili po povratku u Srbiju? Govore: Sanja Milosavljević, Nikola Božić i Timoti Stendart, Savetnik za medije, kulturu i obrazovanje Ambasade SAD u Beogradu.
video

Fulbrajt program za postdiplomce

Mladim profesionalcima iz Srbije pruža se mogućnost da na univerzitetima u SAD pohađaju master studije ili da istražuju dok pišu svoju doktorsku tezu.
video

Fulbrajt program za američke studente

U kojim naučnim institucijama u Srbiji su radile, šta je to značilo za njihove karijere, zašto se Fulbrajt smatra prestižnim programom i šta će zauvek pamtiti? Govore: Milana Mejtes, Oriana Lavila i i ataše za kulturu Ambasade SAD Majkl Bruk.
video

Fulbrajt program – prirodne nauke

Na prostoru bivše Jugoslavije Fulbrajt stipendija je počela da se dodeljuje još 1964.
video

Fulbrajt program

Program Fulbrajt je jedan od najpoznatijih američkih obrazovnih programa razmene u okviru koga istraživači, profesori i studenti iz čitavog sveta pa i iz Srbije borave na najprestižnijim univerzitetima u SAD.

TV serijal PG Mreže „Američki programi razmene“, od 3. aprila 2021, svake subote na...

TV serijal „Američki programi razmene“ sastoji se od osam desetominutnih epizoda koje govore o značaju američkih programa razmene za građane Srbije i SAD

Najnovije