субота, мај 25. 2024.

Evronet

Naslovna Evronet
„Evronet” je bila prva TV emisija u Srbiji koja se bavila isključivo tematikom evropskih integracija. Prikazivala se na Prvom programu RTS-a svakog radnog dana od 9. maja 2005. do 14. jula 2014. Za to vreme je prikazano skoro dve hiljade četiri stotine emisija. Pored kratke dnevne emisije, Evronet je imao i duže vikend izdanje, koje se prikazivalo nedeljom na Drugom programu RTS-a. „Evronet” je bio prepoznatljiv po dinamičnoj formi i konceptu da se o komplikovanom procesu evropskih integracija govori na gledaocima razumljiv način, uz pomoć konketnih i atraktivnih primera. Uz pomoć „Evroneta” građani Srbije su se informisali šta približavanje Evropskoj uniji znači za njihov svakodnevni život. Tokom više od devet godina rada na emisiji “Evronet”, tim PG Mreže je dobio brojne nagrade za izveštavanje o procesu evropskih integracija. Emisiju je uređivala i vodila Maja Divac.
video

Regionalna politika EU pomaže ravnomerni razvoj evropskih regiona

Regionalna politika EU usmerena je na smanjivanje ekonomskih i socijalnih razlika između evropskih regiona, na jačanje ravnomernog razvoja i promociju jednakih mogućnosti za sve.
video

Srbija u evropskom programu “Kreativna Evropa”

Promocija kulturnih vrednosti i jezičke različitosti jedno je od strateških opredeljenja EU.
video

Unapređena prava potrošača u EU i u Srbiji

Sredinom juna u zemljama EU stupio je na snagu novi Zakon o zaštiti potrošača, kojim su unapređena njihova prava bez obzira da li kupuju u prodavnicima ili preko interneta.
video

Srbija ušla u program Erazmus plus

Početkom ove godine EU je pokrenula Erazmus plus, novi program u oblasti obrazovanja, veština i sporta
video

Nemar prema očuvanju vodnih resursa

Iako spadamo u zemlje koje nemaju dovoljno vode za potrošnju, veoma smo nemarni kada je u pitanju očuvanje naših vodnih resursa.
video

Koštani implanti od matičnih ćelija

Iako ugradnja veštačkog kuka danas spada u rutinske operacije, za pacijente je to često komplikovan i bolan postupak. Zbog sve starije populacije, broj ovakvih operacija svake godine je sve veći.
video

Unija inovacija

Podsticanje inovacija glavni je prioritet EU kako bi se obezbedio dalji ekonomski napredak.
video

Onlajn obuka za brži lokalni ekonomski razvoj

Snaga svake ekonomije zavisi od stepena razvijenosti opština ili regija neke zemlje.
video

Potrebno smanjiti broj đaka koji pre vremena napusti školu

Broj učenika koji pre vremena napusti školovanje u našoj zemlji iznosi između deset i petnaest procenata.
video

Pravilno tretiranje opasnog životinjskog otpada

Pravilno tretiranje životinjskog otpada od izuzetne je važnosti za zaštitu životne sredine, za bezbednu ishranu ljudi i životinja, kao i za uspostavljanje održivog razvoja mesne industrije.

Najnovije