четвртак, јул 25. 2024.
Naslovna Tim Mreže

Tim Mreže

NOVINARI

Rade Ranković

Završio Fakultet političkih nauka, odsek za novinarstvo. Pisao honorarno za omladinske i studentske časopise potom i za „Večernje novosti”. Prvo stalno zaposlenje dobio je u „Politici”, gde je dogurao do izveštača iz Skupštine Srbije. Napustio „Politiku” i prešao u „Dnevni telegraf”, gde je ostao do kraja, to jest do ubistva Slavka Ćuruvije. U Mreži je od 1999. godine. Dopisnik je „Glasa Amerike” iz Srbije. Predsedavajući je Suda časti NUNS-a. Dobitnik je nagrade „Medalja press vitez”.

mail: raderankovic@gmail.com

Biljana Đogić

Početkom devedesetih iz Zrenjanina došla u Beograd da studira novinarstvo i tu i ostala. Radila u velikim i malim redakcijama, velike i male priče i poneki dokumentarac. Zanat ispekla u „Dnevnom telegrafu” (1996-1999). Posle ubistva Slavka Ćuruvije, prešla u TV novinarstvo. Od 1999. do 2002. radila na Alternativnoj televiziji (ATV) u Banjaluci kao novinar i urednik. Sredinom 2002. vratila se u Beograd i postala deo tima Mreže.

mail: biljanadjogic@yahoo.com

Boban Trajković

Pridružio se PG Mreži 2002. godine posle završenih studija novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Gimnaziju i osnovnu školu završio je u Vranju. Živi na Karaburmi, često izveštava sa juga Srbije. Više puta nagrađivan za novinarske TV priloge. Radio je i kao IREX-ov trener na mnogim novinarskim TV radionicama. Govori engleski i francuski.

mail: bobtraj@yahoo.com

Aleksandra Krstić

Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka na odseku za novinarstvo i komunikologiju 2003, a na istom fakultetu je završila master studije novinarstva 2010. Sada je na doktorskim studijama Kulture i medija na FPN. Novinarstvom se bavi od 2000. godine, pisala je za „Večernje novosti” i „Cord Magazin”, a od 2002. radi kao televizijska novinarka u Produkcijskoj grupi Mreža. Od 2011. zaposlena je kao asistentkinja za užu naučnu oblast Medijske studije i novinarstvo na Fakultetu političkih nauka, na predmetu TV novinarstvo.

mail: aleksandrass@yahoo.com

SNIMATELJI

Slaven Miljuš

U timu Mreže je od 2002. godine. Snimao je priloge za magazin TV Mreža, emisiju Evronet, dokumentarne serijale i promotivne filmove. Radio je na Studiju B, BK TV, YU Info, Vision Team.

MONTAŽA

Irena Petričić Dimitrijević

Diplomirani filmski i TV montažer (Fakultet dramskih umetnosti, Univerzitet u Beogradu, Katedra za filmsku i tv montažu). Radila je u studiju za animaciju, montažu i postprodukciju „ KOMPANI“ i na montaži reklamnih spotova MERCEDES BENZ-a. Od 2001. u Produkcijskoj grupi Mreža radi na montaži redovnih emisija kao i na postprodukciji dokumentarnih i namenskih filmova. Dobitnik je Nagrade za najbolju montažu filma „ Dvanaest godina kasnije – pogled preko nišana“ Filipa Švarma, u produkciji PG Mreže na Festivalu kratkometražnog i dokumentarnog filma (Kratki metar) u Beogradu.

Aleksandar Bursać

Diplomirao filmsku i televizijsku montažu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Paralelno sa montažom, aprila 1998. godine počinje da se bavi automobilskim novinarstvom u redakciji časopisa „Auto”, a danas je urednik u „Auto magazinu”. Montažersku karijeru započinje 2000. godine u Studiju „Virtual”, gde je radio sve do 2009, kada je prešao u PG Mrežu. Montirao je više od 500 epizoda TV emisija različitih sadržaja za domaće i strane televizije, brojne namenske i korporativne filmove kao i reklamne TV spotove.

Nebojša Pavlović

Spoljni saradnik u Produkcijskoj grupi Mreža na poslovima realizacije video grafike i izrade TV špica. Na RTV BK Telekom radio kao realizator video grafike. Bio je rukovodilac video grafike na Yu info kanalu. Radio je kao TV montažer za Mobille press d.o.o. Ima iskustva u 3d modelovanju i animaciji, 3DS Max kao i u 2D i 3D kompozingu, Adobe After Effects.

ORGANIZATORI

Suzana Sekulić

Rodjena 1970. u Beogradu. Realizator je od 1997. do 1999. na RTS-u u informativnom programu, a od  2000. do 2002. na YU INFO kanalu u informativnom programu. Od 2002. godine  je organizator u PG Mreži .

mail: suzana@mreza.rs