субота, новембар 27. 2021.

Dokumentarni program

Naslovna Dokumentarni program
video

PG Mreža na Kosovu, o unutrašnjem dijalogu

PRVI PRILOG - 19.03.2018, unutrašnji dijalog i kosovski Srbi DRUGI PRILOG -...
video

Uzori i vrednosti

Na vrhu liste idola mladih danas se nalaze domaći i strani sportisti, potom slede zvezde iz sveta muzike, estrade i filma, dok je uticaj elite, naučnika i umetnika gotovo zanemarljiv.
video

Seks, droga i muzika

Za TV Mrežu mladi otvoreno govore i o tome kako provode slobodno vreme kao i kakav stav imaju prema seksu i drogama.
video

Mladi i roditelji

Sedamdeset odsto mladih ekonomski zavisi od roditelja, pokazalo je istraživanje iz 2014, rađeno za potrebe Ministarstva za omladinu i sport.
video

Odlazak mladih iz Srbije

Srbija se poslednjih godina ponovo suočava sa egzodusom mladih ljudi sličnim onom iz devedesetih.
video

Predrasude – odnos mladih prema drugačijem

Više od 35 posto mladih ima ekstremno rasističke stavove prema Romima. Još drastičniji je njihov odnos prema pripadnicima LGBT populacije. Za 54 odsto mladih oni su potpuno neprihvatljivi.
video

Mladi i preduzetništvo

U svetu najveći broj novih biznisa pokreću mladi sa fakultetskom diplomom. Ali to nije slučaj i kod nas. Zašto je to tako i u kojoj meri društvo podstiče preduzetnički duh kod mladih, za emisiju „Generacija ‘95”, ocenjuju studenti beogradskih fakulteta. Neke od njihovih stavova možete pogledati u sledećim video klipovima:
video

FILHARMONIJA, muzičari na Kosovu

O kosovskoj kulturnoj i muzičkoj sceni skoro da ne znamo ništa. Tako na primer u Prištini već 15 godina postoji orkestar Kosovske filharmonije. Šta je ovih dana na repertoaru ovog orkestra i kako je danas biti muzičar na Kosovu, za Dnevnik Mreže govore, ali i sviraju članovi Kosovske filharmonije. Za TV Mrežu Boban Trajković.
video

KOSOVO, život srpskih medija

Većina srpskih radio i TV stanica koje danas rade na Kosovu, pokrenute su posle rata i to uglavnom u seoskim sredinama tj. svuda gde su živeli preostali Srbi. Program na srpskom jeziku na Kosovu danas proizvodi šest televizija, a neke od njih posetila je nedavno naša TV ekipa. U kakvim uslovima rade i sa kojim se izazovima svakodnevno susreću naše kolege gledamo u prilogu Bobana Trajkovića.
video

KOSOVSKI TENISERI, pripreme za Dejvis kup

Krajem prošle godine Kosovo je primljeno u Medjunarodni olimpijski komitet, a ovog proleća poziv kosovskim sportistima da se priključe medjunarodnim takmičenjima stigao je i od Fibe. Poslednji u nizu priznanja upućen je nedavno Teniskom savezu, sto znači da ćemo već od sledeće godine kosovske tenisere gledati u Dejvis kupu. O tome koliko je beli sport popularan na Kosovu i ko su kosovski šampioni u tenisu gledamo u prilogu Bobana Trajkovića.

Najnovije

video

Dobrotvorni rad Grka u Srbiji

video

Kultura i muzika Vlaha Negotinske Krajine