недеља, јун 16. 2024.

PG MREŽA O NATO

Naslovna Dokumentarni program PG MREŽA O NATO
video

MIROVNE MISIJE – srpski vojnici u medjunarodnim trupama

Devedesetih smo zbog ratnog raspada Jugoslavije bili uvoznici bezbednosti. Posle 5. oktobarskih promena Srbija je ponovo počela da šalje vojnike i oficire u medjunarodne misije. Kakva su iskustva naših mirovnjaka i mirovnjaka iz drugih zemalja i koja je uloga Natoa u pripremi za mirovne misije za TV Mrežu Boban Trajković.
video

NATO i Srbija – medjusobni odnosi

Iako to nije bila tema protekle nedelje u Skupštini Srbije govorilo, se o NATO. Nesporno je da su odnosi Srbije i NATO, jedinog preostalog vojno političkog super saveza, vrlo delikatni, ali to ne bi smela da bude prepreka za ozbiljniju javnu debatu i društvenu raspravu o našim medjusobnim odnosima. Kao mali prilog ili podsticaj ovom važnom političkom pitanju, pogledajte intervju sa Dirkom Brengelmanom, pomoćnikom generalnog sekretara NATO za politička pitanja.
video

SRBIJA I NATO; šta je dovoljna mera saradnje

Naša zemlja je već pet godina vojno neutralna. Međutim, osim izraza u skupštinskoj deklaraciji kojom je proglašeno ovo stanje, u realnom životu Srbija nije svoju neutralnost razvijala ni formalno, ni stvarno – posebno u odnosu na NATO pakt. Naprotiv, Srbija ima veoma živu stručnu vojnu saradnju sa NATO paktom i zemljama članicama. O odnosima Srbije i NATO za TV Mrežu Goran Janićević.
video

NATO I EKONOMIJA, šta donosi alijansa

NATO nije tema o kojoj se u ovom trenutku uopšte razmišlja u Srbiji, ali sasvim je izvesno da će ovo pitanje kad-tad doći na dnevni red. Pre nego što se to dogodi možda nije loše razmotriti sve aspekte te priče, a jedan od važnijih uglova je odnos i uticaj priključenja NATO na ekonomiju zemlje. Da li je jevtinije braniti se sam ili kroz savez i šta je ulazak u NATO doneo na privrednom planu novim članicama ove alijanse, za TV Mrežu Rade Ranković.

Najnovije