Šta znači biti medijski pismen i zašto je ova veština, sa razvojem savremene tehnologije, postala tako važna? Šta je spinovanje i kakve su manipulacije moguće u TV montaži? Koje trikove koristi štampa, a koje onlajn mediji da bi privukli što veću pažnju korisnika?

Medijska pismenost je prva od deset tema kojima će se, u narednom periodu, baviti TV Mreža sa ciljem da unapredi znanja gledalaca o načinu na koji mediji funkcionišu, kao i o ljudskim pravima koje su mediji dužni da poštuju u svom  radu. U pričama pod nazivom “Pravo na medije”, TV Mreža će narednih meseci, između ostalog, govoriti o zaštiti prava na privatnost, o poštovanju pretpostavke nevinosti, o ulozi komercijalnih medija i tabloidne štampe.

Ovaj program je sastavni deo projekta „Medijske slobode kao ljudsko pravo“ podržanog od EU delegacije. Emisija će se emitovati u TV Mreži i na sajtu PG Mreže.

Program PRAVO NA MEDIJE uređuje Maja Divac.

baner-vektorEmisija je realizovana u okviru projekta PG Mreže „Medijske slobode kao ljudsko pravo“ koji finansira Evropska unija. Stavovi izneti u ovom serijalu su isključivo odgovornost PG Mreže i ni na koji način ne odražavaju stavove i mišljenje Evropske unije.