STRANKA RUSA SRBIJE – Sve stranke nove vlasti uključujući i nekadašnje radikale svoj izborni rezultat izmedju ostalog duguju i svojoj, bar deklarativnoj, proevropskoj orijentaciji. Ipak utisak je da je Evropa u drugom planu u odnosu na Rusiju. Od prve medjunarodne posete predsednika Nikolića Moskvi preko svakodnevnih vesti o ruskim avionima koji gase požar, do proizvodnje oružja. Tom utisku možda doprinosi i 91. stranka upisana u registar političkih partija koja se zove Stranka Rusa Srbije. Koji su motivi za njeno osnivanje i koliko i zbog čega u Srbiji raste ruski uticaj za TV Mrežu otkriva Biljana Djogić.

 

STARA PLANINA – Stara planina je još uvek nedovoljno poznata turistička destinacija. Ove zime otvoreni hotel radio je svega par dana i sva je prilika da još dugo neće bti otvoren za turiste. Ipak Svetska banka je za zaštitu prirodnih lepota i razvoj ruralnog turizma na ovoj planini od 2007. izdvojila 4,5miliona dolara.

 

VERA I SUJEVERJE – Poslednjih 20-ak godina može se reći da su bile zlatno doba za tržište proroka, bele i crne magije, horoskopa, tarota i drugih sličnih načina predvidjanja budućnosti. Zakonski okvir za njihov rad je prilično širok, kazne nisu preterano stroge a potrebe za njihovim uslugama izgleda rastu. Za TV mrezu Bojana Isailovska.