BRUTALNOST, jezik nasilja: Iako zvanični podaci govore o padu stope kriminala u poslednjih šest meseci, utisak je sa druge strane da ima sve više vesti o surovosti, krvavim obračunima, tučama, napadima na slabe ili jake. Medju žrtvama su ugledni ljudi, intelektualci, kao i navijači, domaćice, penzioneri. Zašto nam se ova brutalizacija društva dogadja, gde se mogu pronaći uzroci, pa i rešenja, za TV Mrežu odgovore je potražila Gordana Lazarević.

MREŽE, sloboda na internetu: Iako društvene mreže i internet u Srbiji nemaju uticaj kao u nekim drugim državama, ove godine internet prostor zbog pokretanja važnih tema nekoliko puta izbio je u prvi plan u odnosu na tradicionalne medije. Da li je i koliko internet prostor slobodniji od onoga u kome trenutno rade klasični mediji i koliko Tviter , Fejsbuk, blogovi i portali utiču na klasične medije za TV Mrežu Biljana Djogić.

DNEVNIK TV MREŽE: Ulrih Bek, sociolog: Ulrih Bek jedan je od najznačajnijih sociologa današnjice. Idejom o rizičnom društvu – obeležio je savremenu društvenu teoriju, a poslednjih godina njegovi radovi su uglavnom posvećeni pitanjima procesa evropeizacije i izgradnje kosmopolitske Evrope. Predaje sociologiju na univerzitetima u Minhenu, Londonu i Parizu. U Beogradu je zahvaljujući fondaciji Hainrih Bel i Institutu za Filozofiju i društvenu teoriju održao dva predavanja, a evo ga i u Dnevniku TV Mreže.