U DNEVNIKU TV MREŽE, Lazar Šestović, glavni ekonomista SB u Srbiji: Prošle nedelje Svetska banka je objavila rezultate regionalnog istraživanja o stanju u ekonomijama Srbije, Bosne, Crne Gore, Albanije, Kosova i Makedonije. Nažalost, Srbija nije briljirala na ekonomskom planu ni prošle, a po svemu sudeći, neće ni ove godine. To je bio povod da u Dnevik Mreže pozovemo Lazara Šestovića, glavnog ekonomistu Svetske banke za Srbiju.

BEOGRAD I PRIŠTINA, Sporazum o slobodi kretanja: Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. godine između Beograda i Prištine, građanima je trebalo da omogući lakše kretanje sa jedne teritorije na drugu. Tri godine kasnije, stanovnici sa kosovskim ispravama mogu da koriste beogradski aerodrom za putovanje, ali neke od ključnih prepreka i dalje postoje. Za TV Mrežu Vesna Radojević.

KAFANSKI KODEKS, bonton u restoranu: Restorani i kafane su po mnogima najbolji srpski brendovi. Pa ipak, prošle nedelje mediji su brujali o tome kako je jedan ugledni biznismen iz svog objekta izbacio uglednog bivšeg političara što je izazvalo brojne polemike u javnosti. Da li je mušterija uvek u pravu i dokle može da ide granica gostoljubivosti ugostitelja, gledamo u prilogu Bobana Trajkovića.

CZKD, dve decenije postojanja: U Srbiji nema mnogo organizacija civilnog društva koje dugo traju, a posebno onih koje se bave kulturom. Centar za kulturnu dekontaminaciju je izuzetak, a 1. januara ove godine proslavio je 20 godina postojanja. Ovaj jubilej obeležen je posebnom izložbom „Živi, mrtvi i ostali“ koja je posvećena svima koji su (ne/posredno) bili uključeni u rad CZKD-a. Zbog čega je baš na ovaj način obeležena 20. godišnjica rada, koji su najdragoceniji rezultati i hoće li ova institucija kulture ostati na staroj adresi, u Birčaninovoj 21, u priči Marije Pudar.