MIROVNE MISIJE – srpski vojnici u medjunarodnim trupama: Devedesetih smo zbog ratnog raspada Jugoslavije bili uvoznici bezbednosti. Posle 5. oktobarskih promena Srbija je ponovo počela da šalje vojnike i oficire u medjunarodne misije. Kakva su iskustva naših mirovnjaka i mirovnjaka iz drugih zemalja i koja je uloga Natoa u pripremi za mirovne misije za TV Mrežu Boban Trajković.

65 GODINA – Novi Beograd se gradi i širi: 1924. godine zemljoradnik Petar Kokotović je na Tošinom bunaru otvorio kafanu i okačio vizionarski natpis „Novi Beograd”. To je i razlog zbog koga mnogi veruju da je Novi Beograd dobio ime po kafani. Njegova izgradnja počela je još pre Drugog svetsko rata na levoj obali Save. Kako je od močvare i velike spavaonice prerastao u finansijski centar Beograda za TV Mrežu Biljana Djogić.

DNEVNIK TV MREŽE, Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava: Ujedinjene nacije su nedavno osnovale posebnu Komisiju koja će biti zadužena da napravi temeljan izveštaj o stanju ljudskih prava u Severnoj Koreji. U narednih deset meseci, time ce se baviti tri člana Komisije medju kojima je i predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko. U Dnevniku Mreže govori o težini ovog zadatka ali i aktuelnim političkim dešavanjima u Srbiji.