POLITIKA I VOJSKA, utiču li afere na ugled vojske: Da li je Bratislav Gašić ministar odbrane – teško je reći, pogotovo nakon najavljenih izbora u Srbiji. U svakom slučaju, stanje u samoj Vojsci nije sjajno, o čemu svedoče afere koje svako malo izbiju u javnost. Šta se događa u Vojsci i oko vojske – za ovu TV Mrežu istraživao je Rade Ranković.

NAGRADE ZA NOVINARE, sve više nagrada, sve manje kvaliteta: Godinama unazad govori se o lošem stanju medija u Srbiji, ali se čini da uprkos takvoj situaciji ne manjkaju novinarske nagrade. Svake godine ih je sve više, a pitanje kojim smo se izmedju ostalih bavili je i da li nagrade donose veći ugled ovoj danas po mišljenju mnogih veoma degradiranoj profesiji. Za TV Mrežu Biljana Djogić.

VERONAUKA I GRADJANSKO, obavezni izborni predmeti na prekretnici: Pre 15 godina u naše školstvo uvedena su dva nova predmeta – verska nastava i gradjansko vaspitanje. Uvodjenje novih izbornih predmeta podelilo je tada stručnu javnost i roditelje. Posle duže pauze debata o izbornim predmetima nastavljena je nakon nedavnog predloga ministra prosvete da se ova dva predmeta, umesto 12, slušaju samo četiri godine. Priča Bobana Trajkovića.

VRTIĆI BEZ GRANICA, projekat novih vrtića za decu socijalno ugroženih porodica: Stručnjaci ističu veliki značaj predškolskog vaspitanja, ipak kod nas samo polovina dece uzrasta od tri do pet po godina ide u vrtić. To je znatno ispod proseka zemalja Evropske unije, gde, kako pokazuju statistike, u obdanište ide 95 odsto dece. Za TV Mrežu priča Biljane Djogić.