SRBIJA I BUGARSKA, odnosi prema nacionalnim manjinama: Odnosi Srbije i Bugarske u poslednjih dvadeset godina idu uzlaznom linijom. Međutim, kada je postalo jasno da će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u EU, pojedini bugarski zvaničnici počeli su da izjavljuju da bi put Srbije u EU mogao biti povezan sa pitanjem prava bugarske nacionalne manjine u Srbiji. Jedno od „otvorenih pitanja“ je pravo Bugara u Srbiji da se obrazuju na svom maternjem jeziku i koriste ga pred državnim organima. Ekipa TV Mreže posetila je Bosilegrad u kome više od 90% stanovništva čini bugarska nacionalna manjina. U priči Marije Pudar

KOSOVO, život srpskih medija: Većina srpskih radio i TV stanica koje danas rade na Kosovu, pokrenute su posle rata i to uglavnom u seoskim sredinama tj. svuda gde su živeli preostali Srbi. Program na srpskom jeziku na Kosovu danas proizvodi šest televizija, a neke od njih posetila je nedavno naša TV ekipa. U kakvim uslovima rade i sa kojim se izazovima svakodnevno susreću naše kolege gledamo u prilogu Bobana Trajkovića.

JEDNA PRIČA, gimnazijalci snimili film o Golom otoku: Srednjoškolci XIII beogradske gimnazije snimili su film o 18 djaka njihove škole koji su uhapšeni zato što su se izjasnili za rezoluciju informbiroa. Devetoro od 18 uhapšenih djaka zbog toga je završilo na Golom otoku. Film je završen pre godinu dana i od tada je dobio brojne nagrade. Za TV Mrežu priča Biljane Djogić.