SRBIJA I MAĐARSKA, saradnja i otvorena pitanja: Politički i ekonomski odnosi Srbije i Mađarske poslednjih godina su u stalnom usponu. Dve zemlje potpisale su brojne bilateralni sporazumi o saradnji na svim poljima. poslednji u tom nizu je i Memorandum o razumevanju koji govori o saradnji dva pravosuđa, koji je potpisan početkom maja, kada je mađarski ministar pravde poručio da će Mađarska podržavati Srbiju na evropskom putu. Ima li otvorenih pitanja koja bi dve zemlje trebalo da reše pre nego što se otvori poglavlje 35 o dobrosusedskim odnosima za TV Mrežu istraživala je Biljana Đogić.

PRIZREN, primer organizovanog porvratka i problemi povratnika: Jedini primer organizovanog povratka Srba u neki grad na Kosovu može se videti za sad u Prizrenu. Sredstvima kosovske Vlade, ali i stranim donacijama do sada je izgrađeno tridesetak srpskih kuća u ovom gradu. Koji su to problemi u povratku Srba na Kosovo i sa kakvim se izazovima suočavaju za TV Mrežu priča Bobana Trajkovića.

ALEKSANDAR, pogled na prestonicu iz invalidskih kolica: Kada su zakoni u pitanju osobe sa invaliditetom imaju sva prava, ali njihov svakodnevni stvarni život pokazuje koliko su zakoni daleko od prakse. Kako izgleda svakodnevni život jednog čoveka u kolicima, sa kakvim preprekama se bori i suočava, kako ih prevazilazi i kako izgleda njegova inicijativa da mu se život učini boljim, za TV Mrežu priča Dine Đorđević.