DS, izbori za predsednika: Uskoro će Demokratska stranka izabrati novog predsednika – prvi put na neposrednim izborima svi članovi DS-a koji su platili članarinu svojim glasom odlučiće o novom lideru. U igri su četiri kandidata, borba deluje zaista ozbiljno, a priču o trci za lidera ove stranke, za TV Mrežu pripremio je Rade Ranković.

MEDIJI, teška situacija oko Radio-televizije Kragujevac: Četiri od osam medija, koje je prošle godine kupio kruševački biznismen Radojica Milosavljević, delimično ili potpuno su prestala da emituju program. Ovih dana u žiži javnosti je Radio-televizija Kragujevac, najveći medij u njegovom vlasništvu sa 75-oro zaposlenih. Isplatom manjeg dela zaostalih zarada Milosavljević je sprečio Ministarstvo privrede da započne proces raskida privatizacije, ali je sudbina Radio televizije Kragujevac i dalje neizvesna . U Kragujevcu je bila Biljana Đogić.

SRPSKI JEZIK, Seminar o našem jeziku, književnosti i kulturi: Ovih dana u Beogradu borave strani student, koji na katedrama širom sveta uče srpski jezik. Seminar o našem jeziku, književnosti i kulturi po 46. put organizuje Medjunarodni slavistički centar na Filološkom fakultetu. Gde se danas izučava srpski jezik i kakva je situacija u našim lektoratima, gledamo u priči Bobana Trajkovića.

DNEVNIK TV MREŽE, Stevan Filipović, reditelj i scenarista: Stevan Filipović, reditelj i scenarista, na festivalu scenarija u Vrnjačkoj Banji kao koscenarista filmova „Pored mene” i „Dobra žena”, dobitnik je prve i treće nagrade. Za Dnevnik TV Mreže govori o značaju priznanja, koje je do sada dobio, o razlici u vrednovanju u sportu, kulturi, nauci, obrazovanju, a posebno o mladima i njihovim problemima koji su tema sva tri njegova dosadašnja filma.