Naslovna TV MREŽA TV MREŽA 20. 09. 2016.

TV MREŽA 20. 09. 2016.

25. septembar, Republika Srpska ne odustaje od referenduma. - DUG PUT, naše stranke u evropskim porodicama stranaka. - DNEVNIK TV MREŽE, Vojislav Arsić, reditelj

1469
0

25. septembar, Republika Srpska ne odustaje od referenduma: Situacija u regionu, najblaže rečeno bi mogla da bude bolja. Uz loše odnose na relaciji Beograd-Zagreb, i u Bosni i Hercegovini se stvar dodatno zakomplikovala referendumom u Republici Srpskoj. Uprkos odluci Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, referendum će biti održan. O uzrocima, ali još više o posledicama referenduma o Danu Republike Srpske – za ovu TV Mrežu istraživao je kolega Rade Ranković.

DUG PUT, naše stranke u evropskim porodicama stranaka: Do pre par godina, pet stranaka iz Srbije bile su članice međunarodnih partijskih organizacija i najvećih parlamentarnih grupa u Evropskom parlamentu. Posle nestanka G17 plus sa političke scene i izlaska DSS–a iz Evropske narodne partije, sada ih je samo tri Demokratska stranka, Savez vojvođanskih Madjara i LDP. U međuvremenu neke naše stranke duže ili kraće vreme pokušavaju da stignu do članstva u grupacijama evropskih partija. Zašto je taj put u nekim slučajevima izuzetno dug i ko može da blokira članstvo stranke u prilogu Biljane Đogić.

DNEVNIK TV MREŽE, Vojislav Arsić, reditelj: Ovih dana u Beogradu, primećeno je Sumnjivo lice. Najnoviju adaptaciju čuvenog Nušićevog komada režirao je Vojislav Arsić. Zbog čega je Sumnjivo lice i posle 130 godina još uvek aktuelno, šta smo naučili, a šta nismo od Branislava Nušića, za Dnevnik TV Mreže govori režiser Vojislav Arsić.