EU I SRBIJA, o srpskoj spoljnoj politici: Sa izbijanjem krize u Ukrajini i EU uvodi sankcije Rusiji. Naši zvaničnici su više puta potvrdili da Srbija poštuje integritet Ukrajne, ali da neće uvoditi sankcije Moskvi. Jasno je da se domaća spoljna politika po ovom važnom pitanju razlikuje od spoljne politike EU. Ovakvom odlukom, srpska spoljna politika udaljila se od briselskog “kursa”, iako se od zemlje kandidata, kao što je Srbija, očekuje sasvim suprotno, da svoje spoljnopolitičke stavove približi stavovima EU. Na koji način se vrši usaglašavanje spoljnopolitičkih stavova i koliko je Srbija odmakla u tome za TV Mrežu Maja Divac.

ZVEZDA, bioskop koji želi da radi: Medju najvećim tranzicionim gubitnicima svakako se ubrajaju i bioskopi nekadašnjeg Beograd filma. Od 14 bioskopskih dvorana koje je ovo preduzeće nekada imalo i to većinom u centru grada, svetla su upaljena u još samo jednom i to zahvaljujući grupi mladih režisera i studenata sa Fakulteta dramskih umetnosti koji su jesenas oživeli bioskop Zvezdu.

ORDEN, Francuska legija časti za Sašu Jankovića, zaštitnika gradjana: Prestižno odlikovanje – Francusku legiju časti ustanovio je Napoleon Bonaparta 1802. godine. Prema njegovim idejama i danas ovo priznanje dobijaju ljudi koji su se posebno istakli svojom hrabrošću, talentom, vrlinama i koji časno brane vrednosti kao što su sloboda i jednakost. Sinoć je u Beogradu dekretom Fransoa Olanda, visoko odlikovanje uručeno zaštitniku građana Saši Jankoviću.