JE SUIS CHARLIE, oružjem na olovku: Prošlonedeljni napad na redakciju nedeljnika „Charlie Hebdo” pokrenuo je svet kao malo koji dogadjaj do sada ­ novinari, političari, obični gradjani jednodušno su ustali u odbranu slobode izražavanja i slobode medija. Poput Pariza, Londona ili Njujorka i u Srbiji su novinari i obični gradjani osudili teroristički napad na „Charlie Hebdo”. Rade Ranković za TV Mrežu.

VERSKI KALENDAR, badnjak i jelka: U Srbiji postoji neka vrsta kalendarske šizofrenije ili podeljenosti ili čudne mešavine starog julijanskog i novijeg gregorijanskog kalendara. Kako je došlo do toga da imamo dva kalendara i da li je tačno vreme proslave Božica naučno kalendarsko ili versko pitanje za TV Mrežu Boban Trajković.

NEZAPOSLENI, položaj povratnika u Srbiju: Reintegracija povratnika po sporazumu o readmisiji sa Evropskom Unijom je važna za Srbiju. A u kakvoj je to vezi sa našim tržištem rada za TV Mrežu istraživala je Maja Đurić.

DNEVNIK TV MREŽE: Slobodan Marković, istoričar: Slobodan Marković je istoričar, predavač, bio je i u diplomatiji, a od 2011. je i predsednik upravnog odbora RTS­a. U godini za nama primio je odlikovanje britanske kraljice za unapredjenje naučne saradnje Srbije i Velike Britanije, a objavljena je i njegova knjiga koja se bavi pesimizmom Sigmunda Frojda. U dnevniku Mreže Slobodan Marković govori o tome zašto ga baš ovaj psihoanalitičar intrigira, šta bi Frojd rekao o nama 2015. i kakve su koristi od srpsko­britanske naučne saradnje.