BRISELSKI SPORAZUM, prečica ka Evropi: Posle skoro godinu dana pauze juče je u Briselu nastavljena nova, 24. po redu runda dijaloga koju sada vode premijeri Aleksandar Vučić i Isa Mustafa. Ovi pregovori važni su izmedju ostalog i zbog toga što će se od napretka u primeni Briselskog sporazuma ocenjivati i spremnost Srbije za otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja sa Evropskom Unijom. Koliko smo odmakli u primeni ovog sporazuma i kako u nevladinom sektoru vide dosadašnji proces normalizacije odnosa gledamo u prilogu Bobana Trajkovića.

RESTITUCIJA, vlasnicima vraćeno 220.000 kvadrata poslovnog prostora: Poslednja u Evropi, Srbija još nije završila restituciju i proces vraćanja imovine oduzete posle Drugog svetskog rata. Ipak, u poslednje dve godine Agencija za restituciju velikom brzinom vraća naslednicima poslovni prostor, a da li će to i kako da popravi ekonomsku sliku Srbije – za TV Mrežu istraživao je kolega Rade Ranković…

NEZAPOSLENI, u ulozi preduzetnika: Bezuspešna potraga za poslom, motivisala je mnoge nezaposlene da svoju poslovnu priliku potraže u ulozi preduzetnika. Podsticaji i subvencije za samozapošljavanje, pomogle su im da ostvare ekonomsku nezavisnost za sebe i svoje porodice. Kako da od nezaposlene osobe postanete vlasnici malih preduzeća, za TV Mrežu otkriva Maja Đurić.

„SALE”, rasprodaje i ekonomska kriza: Ovaj deo godine je vreme velikih rasprodaja u evropskim zemljama. Rasprodaje se najavljuju i kod nas, ali se postavlja pitanje mogu li stvari biti još jeftinije i dostupnije i zašto mnogi imaju utisak da su čak i na rasprodajama mnoge stvari ovde skuplje. Za TV Mrežu Mina Milanović.