KRALJEVO, omladinci iz bivše YU na radnoj akciji: Nekoliko miliona mladih radilo je na omladinskim radnim akcijama u Titovoj Jugoslaviji. Gradili su pruge Brčko – Banovići i Šamac – Sarajevo, auto put Ljubljana – Djevdjelija, Jadransku magistralu, obnavljali Skoplje posle zemljotresa, izgradili Beograd. Poslednja omladinska radna akcija na prostorima bivše Jugoslavije održana je 1989. godine. Četvrt veka kasnije ova tradicija iz vremena socijalizma ovog leta obnovljena je u Kraljevu. Kako su se ponovo sakupili akcijaši od Vardara do Triglava, ko su novi akcijaši i da li je ORA fora. Za TV Mrežu Biljana Djogić.

GIZELA VUKOVIĆ, život na rubu egzistencije: Dobitnica Pulske arene, glumica Gizela Vuković danas živi na rubu egzistencije, u maloj sobi u hotelu „DMB” u Rakovici. Zajedno sa bolesnom ćerkom i autističnim unukom izdržava se od penzije, koja nije dovoljna za osnovne životne potrebe. U nekoliko navrata Udruženje dramskih umetnika Srbije, ali i kolege Voja Brajović i Ljubiša Samardžić upućivali su joj kakvu takvu materijalnu pomoć, ali ova prvakinja Subotičkog pozorišta i dalje sa neizvešnošću očekuje sutrašnji dan, bez sigurnog krova nad glavom. Za TV Mrežu Kristina Malešević i Marijana Blagojević.

DNEVNIK MREŽE, Vuk Ršumović, reditelj: Krajem osamdesetih, pred krvavi raspad Jugoslavije, grupa lovaca u Bosni pronašla je dečaka koji je živeo u šumi sa vukovima. Rat ubrzo počinje, a vuk-dečak polako se socijalizuje, iako niko ne zna ko je on, da li je Srbin, Hrvat, Musliman. Debitantski film „Ničije dete” Vuka Ršumovića prati ovu istinitu priču i biće u programu Festivala kritike u Veneciji. U Dnevniku Mreže Vuk priča o tome kako je nastao film, i ko je zapravo Haris Pućurica, dečak kome je slučajno izabrano ime postalo identitet…

MUZEJ SAVREMENE UMETNOSTI, ovih dana: Najvažniji muzeji Srbije i Beograda, kao što su Narodni ili Muzej savremene umetnosti već godinama ne rade a izgleda da se neće ni otvoriti skoro. Kako izgleda oko Muzeja savremene umetnosti na Ušću zabeležio je kamerom Slaven Miljuš. Jedna mapomena – Cirkuska šatra pored zgrade muzeja deo je jednog sasvim drugog projekta.