Nove epizode serijala PG Mreže “Srbija i SAD” biće emitovane od 1. aprila 2023. svake subote u 16:30h na TV N1, a repriza je nedeljom u 11:30.

Serijal govori o saradnji dve zemlje i o pomoći koju Sjedinjene Države pružaju Srbiji kako bi se obezbedio brži ekonomski razvoj i jačanje demokratskih potencijala u našoj zemlji. U serijalu se govori o saradnji u oblasti visokog školstva, programima za učenje engleskog jezika, o pomoći SAD za jačanje demokratskog društva i za unapređenje rada institucija, kao i za razvoj preduzetništva.

Epizode iz serijala “Srbija i SAD” osvetljavaju konkretne primere saradnje srpskih i američkih univerziteta koja se odvija kroz studentsku razmenu i zajedničke nastavne aktivnosti; govore o programima koji nude inovativne metode za učenje engleskog jezika i koji posebno vode računa o mladima iz siromašnijih sredina; prikazuju modele podrške koju Ambasada SAD kroz svoje programe pruža aktivizmu mladih i kreativnom preduzetništvu mladih i žena; i govore o podršci USAID-a (Američka agencija za međunarodni razvoj) za raznovrsne projekte čiji je cilj podsticanje demokratskog i ekonomskog razvoja Srbije.

TV serijal se sastoji od šest emisija u trajanju od po 14 minuta.
Subotom u 16:30h, TV N1.
Repriza je nedeljom u 11:30.
Proizvodnja PG Mreža, 2023.