Srbija i SAD - Program za razvoj demokratskog društva

Emisija „Program za razvoj demokratskog društva” posvećena je aktivnostima organizacija civilnog društva usmerenih na razvoj demokratskih potencijala Srbije, koje se sprovode uz podršku Ambasade SAD u Beogradu. U emisiji se osvetljava na koji način civilno društvo radi na osnaživanju preduzetništva i omladinskog aktivizma.

Kako se podstiče kreativno preduzetništvo u Pomoravlju? Da li se ideje demokratije mogu širiti uz pomoć junaka iz stripa? Na koji način mladi aktivisti rade na podizanju svesti građana o značaju recikliranja? Kako su srednjoškolci iz Velike Plane uredili školsko dvorište?

U emisiji govore: Hristina Mikić, Institut za kreativno preduzetništvo i inovacije; Tijana Pešić, kustos etnolog; Sara Masnikosa, umetnica; Lidija Ćatić; Aleksandra Denkić; Filip Bikman, savetnik za kulturu i medije u Ambasadi SAD; Vladimir i Jana; Isidora i Ana; Irina Ljubić, Fondacija Jelena Šantić; Milica i Vlada; Ines Marjanović, Limerang; Andrej Balanč, Asocijacija za afirmaciju kulture; Filip Isailović Asocijacija za afirmaciju kulture; Aleksandra Samardžić, Limerang.

Autor: Boban Trajković. Snimatelji: Dušan Krivec, Dejan Derajić. Montaža: Irena Petričić Dimitrijević.

Proizvodnja PG Mreža, 2023.

Program za razvoj demokratskog društva - Podsticanje kreativnog preduzetništva u Pomoravlju

Program za razvoj demokratskog društva – Svetionik znanja

Program za razvoj demokratskog društva – Ilustrovana demokratija