USAID – Američka agencija za međunarodni razvoj

Pod sloganom “Zajedno stvaramo” Američka agencija za međunarodni razvoj – USAID, obeležila je 2021. dve decenije od dolaska u Srbiju. Za to vreme  SAD su kroz brojne i raznovrsne programe USAID-a uložile oko 840 miliona dolara u sprovođenje reformi u Srbiji, i to u partnerstvu sa državnim institucijama, privatnim sektorom i civilnim društvom.

U emisiji se govori o različitim aspektima pomoći koju je SAD pružila Srbiji kroz programe USAID-a, i to u oblasti tehnoloških inovacija, prerade i izvoza hrane, kao i unapređenja efikasnosti domaćih sudova i medija.

U emisiji govore: direktorka misije USAID-a u Srbiji Suzan Fric; Kristina Janković Obućina iz Srpske gejming asocijacije; direktorka projekta “Srbija inovira” Aleksandra Popović; Gojko Zagorac iz udruženja “Srbia does apples”; Biljana Milenković iz kompanije “Desing”; Vojislav Nikolić, Design taste center; Olivera Ristović, predsednica Prekršajnog suda u Beogradu, Aleksandra Lazarević,  Državno pravobranilaštvo; Nikola Stojanović, Medija i reform centar Niš; Ivana Kostić, Laboratorija zdravstvenih tehnologija

Autor: Boban Trajković. Snimatelji: Milan Antić, Dejan Derajić, Dušan Krivec. Montaža: Irena Petrićić Dimitrijević.

Istraživanje uradio BIRODI.

Proizvodnja: PG Mreža, 2022.

Sreda 25. maj 2022. u 21:15 na TV N1.

Repriza u subotu 28. maja u 16:30.

“Srpska gejming asocijacija” učesnica programa “Srbija inovira”

Izvoz jabuka uz podršku USAID-a

Efikasniji rad sudova uz podršku USAID-a