Izvor: N1info

Premijer Aleksandar Vučić uređuje, ucenjuje i kontroliše gotovo sve medije u Srbiji, izjavila je za Danas novinarka Olja Bećković, autorka pre dve godine ukinute emisije „Utisak nedelje“.

„Kod nas ne postoji vlast, već jedan čovek. Taj čovek je uspeo da nametne lažnu temu o tome ima li cenzure ili, pak, samo autocenzure. Zašto se pravimo blesavi? Da, ima cenzure. I ne, nije tačno da ima tek autocenzure“, rekla je Bećković.

Kada premijer govori o tome kakva je medijska slika, onda treba znati, smatra Bećković, da je „sve suprotno od onoga što izgovori“.

„Ako kaže – mediji su slobodni, znajte da nisu. Ako kaže da nikad nikog nije zvao, znači da je zvao pre dva minuta“, ocenila je Bećković.

Prema njenim rečima, medijska slika Srbije je operisana od istine, „kao plastične jabuke, banane i grožđe koje se u vreme socijalizma držalo na stolovima ne bi li se stvarala iluzija da ima svega“.

„Slika medija je i to kada vidite proteste zbog RTV Vojvodine i rušenja Savamale, a na njima je upravo onoliko ljudi koliko ih je putem medija čulo da se tamo nešto dešava“, naglasila je Bećković.

Ona smatra ds je „medijska slika takva da vi nemate pojma šta se u Srbiji dešava ako niste na društvenim mrežama“.