Vladimir Milić: Ponoš zanimljiv kandidat, reakcija vlasti to pokazuje

IZVOR: N1

„Mislim da ljudi više daju poželjne odgovore, nego one iza kojih stvarno stoje. Nisam siguran da istraživanja mogu da uhvate pravo javno mnjenje i njihove političke stavove. Živimo u zemlji u kojoj se vlast ne menja na izborima, ne postoje ni politički ni medijski ni društveni uslovi da se vlast menja na izborima. Imali smo to kao tekovinu 5. oktobra, ali dolaskom SNS ta tekovina je prestala da postoji“, ocenio je Milić i dodao da je zanimljivo ono što se desilo u Severnoj Makedoniji.

To što je uradio Zaev je neka vrsta pokazne vežbe kako bi ovaj kraj sveta mogao da izgleda ako bi se unormalile stvari, stiže neki ‘vetar’ odozdo. Ne mogu da zamislim da se tako nešto desi ovde, to što je volja građana ne može da se raširi, Srbija ozbiljno kaska čak i za Makedonijom. Politička obećanja služe tom trenutku i ni na šta obavezuju, ušli smo u stanje ‘i posle svega ja volim njega’, ne postoji loša stvar koju vlast uradi, da je mediji ne predstave ‘pa dobro, nema veze’, ‘pa šta. Niko nije platio političku cenu, imamo mrcvarenje sa Stefanovićem, neobjašnjivo je šta se dešava, oni svoje članove dovode u ludačku situaciju, prognan je, a ima važnu funkciju u zemlji“, rekao je Milić.

Govoreći od pandemiji koronavirusa, kaže da postoji mnogo širi problem od onoga na relaciji Ana Brnabić – Krizni štab.

„Slika odnosa ove vlasti prema znanju kao takvom, to je bahato zapostavljanje onoga što kažu znanje i struka – ako se tako odnosimo prema struci, kako će izgledati metro, most… Plašim se da imamo prostora da sumnjamo da se znanje ne stavlja na prvo mesto“, rekao je on i dodao da je poruka „Kon – Mengele“ ispisana na zgradi u kojoj živi epidemiolog Predrag Kon potpuno neprihvatiljva.

„Već deset godina se stvara atmosfera proizvodnje neprijatelja, ona je stalna i i obilna, političari na vlasti daju taj ton, antivakseri su sebi dali za pravo da im Kon bude Menglele, ali ton atmosfere daje vlast i tu vrstu nasilja generiše vlast, ta matrica u komunikaciji bi morala da se promeni. Ne mogu da dobacim da li je Kon skupljač opšteg gneva, iako bih mogao da dam brojne zamerke Kriznom štabu“, kazao je Milić.

Smatra i da su nove mere koje je doneo Krizni štab potpuno besmislene i da ne menjaju mnogo, iako su, kako je naveo, dokazano prilično motivišuće za vakcinaciju.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.